هشتمین جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و اقتصاد سبز اتاق بازرگانی استان زنجان با حضور فعالان بخش خصوصی و نمایندگان دستگاه های دولتی در محل اتاق بازرگانی این استان برگزار شد.
به گزارش شهاب زنجان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، مهدی رنگ رونا، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به مشکلات مربوط به عرضه و فروش محصولات کشاورزی در دوران شیوع کرونا و به تبع آن كاهش فروش و صادرات، اظهار کرد: این موضوع موجب تحميل خسارت هاي سنگين به فعالان اين حوزه شده است.
وي در ادامه از ارائه پيشنهاداتي از سوي كمیسيون كشاورزي اتاق بازرگانی زنجان جهت كاهش خسارات و لطمات وارده به متوليان امر خبر داد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه این کمیسیون برنامههای خود را بر اساس برنامهریزی مدون از پیش تعیین شده و در موعد های مقرر پیگیری خواهد کرد، گفت: البته برخی از موارد از جمله شیوع کرونا و دیگر موارد و مشکلات مقطعی و نیز مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
رنگ رونا در ادامه با اشاره به فعاليت و نقش اساسي در رويه هاي عرضه و تقاضا و قيمت گذاري بورس کالاهای کشاورزی در كشورهاي ديگر، ابراز کرد: در استان زنجان امکانات مطلوب و زیرساخت های لازم از جمله پایانه صادرات محصولات کشاورزی وجود دارد که این ظرفیت هنوز فعال نشده و میتواند در راستای ایجاد و تاسیس بورس منطقهای محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار بگيرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی زنجان تصریح کرد: تعادل در عرضه و تقاضا و منسجم سازی فروش، قيمت گذاري دقيق محصولات، ايجاد بستر مناسب جهت عرضه مستقيم محصولات كشاورزي توسط توليدكنندگان و كشاورزان منطقه به تجار، شناسنامه دار شدن محصولات كشاوررزي و امكان پیگیری مشکلات و موارد مرتبط با كيفيت محصول و اصلاح رويه هاي مربوطه به توليد از طريق توليد كنندگان از عمده ترين مزاياي تاسيس بورس كشاورزي منطقه اي استان مي باشد، در همین راستا تاسيس و بهره برداي از بورس منطقه اي استان به عنوان يكي از اولويتهاي استان درحوزه كشاورزي توسط اتاق پيگيري و بزودي با مشاركت بخش خصوصي راه اندازي خواهد شد.
وحید سالک، دبیر کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به بازارهای فصلی فروش، با بیان اینکه محصولات کشاورزی در طول سال دچار نوسانهایی در قیمت و کیفیت میشود، خاطرنشان کرد: می توان از امکانات پایانه صادراتی استان در این رابطه استفاده کرد که به کنترل بازار نیز کمک می کند.
وی با بیان اینکه در کشوری چون ژاپن قیمت محصولات بر اساس آنالیز آن به فروش می رسد، ابراز کرد: بورس های محصولات کشاورزی در دیگر کشورها چون ازمیز ترکیه قدم به قدم رشد کرده و با فروش چند محصول و فروش های فصلی آغاز شده که همین شیوه را می توان در استان زنجان نیز پیاده کرد.
محسن حمیدی عضو،عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه اقتصاد دستور بردار نیست و یکی از آفتهایی که گریبانگیر تولید و صنعت شده، دستوری بودن اقتصاد است، ابراز کرد: باید برنامه ها را بر اساس هدف گذاری انجام داد و قدم به قدم پیش برد تا نتیجه حاصل شود.
وی خاطر نشان کرد: اقتصاد بازار محور در همه بخشها از جمله اقتصاد کشاورزی نتیجهبخش خواهد بود.
در ادامه این جلسه بررسی موضوعات از جمله فعال نمودن و استفاده لازم از ظرفیت پایانه صادراتی محصولات کشاورزی استان مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت.
26/ش