نیوزلند، سرزمین صنعت دامپروری جهان

نیوزلند در نیم‌کره جنوبی در نزدیکی استرالیا و قطب جنوب قرار دارد و از دو جزیره اصلی، جزیره شمالی و جزیره جنوبی و حدود ۶۰۰ جزیره کوچک‌تر تشکیل شده است.

به گزارش «شهاب زنجان»، با وجود دور افتاده بودن این کشور به عنوان یکی از قوی‌ترین اقتصادهای جهان، رتبه‌ی نهم در شاخص توسعه انسانی و سوم در شاخص آزادی اقتصادی دارد و مقصدی عالی برای علاقه‌مندان به مهاجرت خارج از اروپا است. نیوزیلند یکی از جهانی‌ترین اقتصادهای دنیا را دارد.

این کشور به شدت به تجارت محصولات کشاورزی به کشورهای استرالیا، اتحادیه‌ی اروپا، آمریکا، کره جنوبی، ژاپن، چین و کانادا وابسته است.

همچنین، به دلیل اینکه برای روابط بین‌المللی خود اهمیت بسیاری زیادی قائل می‌شود، نسبت به تغییرات اقتصادی و رکود اقتصادی جهانی نیز بسیار آسیب‌پذیر است؛ بنابراین اگر به نیوزیلند مهاجرت می‌کنید، باید انتظار داشته باشید که شرایط اقتصادی جهان بر روی شرایط زندگی شما تأثیرگذار باشد.

اقتصاد در نیوزلند نقش بسیار پر رنگی دارد، به طوری که اکنون  حدود ۵۰ درصد از کل درآمد این کشور از صادرات محصولات دامی مانند گوشت، لبنیات و پشم است.  

این کشور یکی از بزرگترین صادرکنندگان گوشت گوسفند است و به طور کلی گوشت بره نیز از دیگر مواردی است که در سال های اخیر در این کشور دیده می‌شود. به عبارت دیگر نیوزلند دارای یک صنعت گوشتی در حال رشد است و مشخص شده که محصولات دامی خود را به ۹۰ کشور بزرگ دنیا صادر می کنند. بازارهای اصلی این کشور روسیه، ژاپن و کانادا است. رتبه اقتصادی نیوزلند ۵۳ در دنیا است و به طوری کلی این کشور دارای بازارهای آزاد بسیار قدرتمندی است.

تنوع صنایع بخش کشاورزی

صادرات کالا در این کشور در حدود یک سوم هزینه تولید ناخالص داخلی است. بررسی های مالی و اقتصادی در نیوزلند نشان می دهد که عملکرد اقتصادی در این کشور دسته بندی های مشخصی دارد.

منبع اصلی اقتصادی در نیوزلند جنگلداری است، این کشور دارای صنعت جنگلداری بسیار وسیعی و گسترده ای است که توانسته در جذب توریست نیز رشد خوبی داشته باشد.

کشاورزی به عنوان یک منبع اصلی درآمدی در نیوزلند است و تکنیک های پیشرفته ای که در این زمینه استفاده می شود، موجب شده تا کشاورزی در این کشور بسیار مکانیزه باشد. تولید در کشور نیوزلند از دیگر بخش های اقتصادی است. آنچه در این کشور تولید می شود محصولات گندمی و جو دو سر است. سبزیجات تنباکو از دیگر گزینه هایی هستند که در رشد اقتصادی کشور نیوزلند نقش بسیار مهم ایفا می کند.

این کشور صادرات انگور به کشورهای بزرگ را از دیگر بخش های اقتصادی خود در نظر گرفته است. برخی از گیاهان و دانه هسته انگور نیز در پروسه های صادراتی کشور نیوزلند دیده می شود.

کشور نیوزلند توانسته در آخرین استراتژی های اقتصادی خود پارچه و کالاهای چرمی را نیز لحاظ کند. چرم دوزی در این کشور دسته بندی مشخصی دارد و هر یک از نظر اقتصادی به رشد نیوزلند بسیار کمک کرده است. چرم دوزی از صنایع اساسی نیوزلند است و سود خوبی دارد.

آمار جمعیتی و دامی

آخرین آمار جمعیت این کشور در ماه ژوئن سال ۲۰۱۵ گرفته شده است. جمعیت این کشور در سال گذشته ۴ میلیون و ۶۰ هزار نفر بوده است. حالا باید تعداد گوسفندهای کشور نیوزیلند را داشته باشیم. در ژوئن سال ۲۰۱۵، مرکز آمار کشاورزان نیوزیلند، تعداد گوسفندهای کل کشور را۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار راس، اعلام کرده است. اگر ۲۹ میلیون را تقسیم بر ۴ میلیون کنیم، نسبت تعداد گوسفند به انسان درمی آید. البته این نسبت اختلاف زیادی با تعداد گوسفندی دارد که معمولا همه جا عنوان می‌شود. به این ترتیب که به ازای هر نفر در نیوزیلند۷ راس گوسفند وجود دارد، نه۲۰ راس.

در نتیجه همین‌جا شایعات درباره تعداد گوسفندها و مردم نیوزیلند پایان می‌یابد. اما شاید شما هم کنچکاو باشید که از اول چرا چنین بزرگنمایی به وجود آمده است؟

همه این بزرگنمایی به سال ۱۹۸۲ برمی‌گردد. در آن سال تعداد گوسفندهای این کشورهفتاد میلیون و ۳۰۰ هزار راس بوده است، در حالی که نیوزیلندی‌ها سه میلیون و ۱۸ نفر بوده‌اند!. یعنی به ازای هر نیوزیلندی، ۲۲ راس گوسفند وجود داشته است. با کاهش قیمت پشم گوسفند، مردم بیشتر به سمت کشاورزی رفتند و از اواخر دهه هشتاد میلادی دامداری رونق کمتری پیدا کرد. آخرین نرخ تعداد گوسفند در سال ۲۰۱۵ با ۲۹ میلیون راس ثبت شده است. البته نیوزیلند علاوه بر گوسفند زیاد، به خاطر گاوهایش هم مشهور است، اما نه به اندازه گوسفندهایش. در سرشماری سال ۲۰۱۵ تعداد گاوهای این کشور بیش از ۱۰ میلیون راس عنوان شده است که آن هم رقم بالایی است.

اکوسیستم نیوزیلند

زیست­ بوم استارتاپی نیوزیلند با داشتن جمعیتی کمتر از ۵ میلیون نفر، فراتر از انتظار ظاهر شده است. حدود ۵۰۰ استارتاپ در چند محور در این زیست بوم وجود دارند، به طوری که در۳ سال گذشته سرمایه­ گذاری خطرپذیر در نیوزیلند بین ۹۰ و ۱۴۰ میلیون دلار در نوسان بوده است.  این کشور به ­خاطر سهولت در انجام کسب و کار، کشور شماره­ یک جهان نام گرفته است.

هر چند در سال۲۰۱۷ سرمایه­ گذاری خطرپذیر در نیوزیلند نسبت به سال های قبل ضعیف­تر بوده است، اما این زیست­ بوم در دراز مدت پیشرفت داشته است.

 بخش مهمی از پیشرفت بلندمدت نیوزیلند، از جامعه­ رو به ­رشد سرمایه­ گذاران آن حاصل می­شود، به طوری که تعداد سرمایه گذاران آن، اکنون سه برابر ده سال گذشته است و سرمایه­ مورد استفاده­ آنها از ۲۱ میلیون دلار در ۲۰۱۶، ۳۱۰  درصد رشد داشته است.

زیربخش‌­های قدرتمند اکوسیستم نیوزیلند

Agtech and New Food – سال­هاست که نیوزیلند با داشتن ۲/۱ بیلیون دلار ارزش افزوده در بخش کشاورزی،  سرآمد جهان در تولیدات کشاورزی است. این کشور بزرگترین صادرکننده­ لبنیات و گوشت گوسفند و تأمین ­کننده­ اصلی گوشت گاو، پشم، سیب و خوراک دریایی در جهان است. یکی از استارت­ آپ­ های این زیربخش که از پشتوانه­ سرمایه­ خطرپذیر برخوردار شده، Engender Technologies است، شرکتی که از فناوری لیزر به­ منظور بهبود تلقیح مصنوعی احشام استفاده می­‌کند.

Health and Life Sciences  – نیوزیلند از نظر قابلیت زیست ‌فناوری در رتبه­ چهارم جهان قرار دارد. رتبه­‌ای که به ­خصوص به­ واسطه­ خط لوله­ استعداد محلی آن حاصل شده است. در واقع این کشور به پشتوانه­ مؤسسات دانشگاهی محلی مثل دانشگاه آکلند، دانشگاه اولاگو، و دانشگاه  Massey بیشترین تعداد فارغ­‌التحصیلان علوم ثانویه و فارغ­‌التحصیلان PhD جهان را در حوزه­ علوم زندگی داراست.

بیشتر فعالیت­‌های این بخش، در زمینه­ تولید قراردادی و سلامتی بوده است. دولت با واریز ۴۰ میلیون دلار در یک صندوق سرمایه‌­گذاری که به فرصت­‌های زیست‌فناوری اختصاص یافته در پی استفاده از این دارایی­‌ها جهت تبدیل کشور به مرکز نوآوری زیست‌فناوری است. یک استارتاپ جالب در این بخشUpsideBio  است، یک شرکت پزشکی ترمیمی که اخیرا دور اول سرمایه­ گذاری خود را با ۳/۲ میلیون دلار به پایان رساند.

Govtech  – دولت نیوزیلند به رفتار دوستانه، شفافیت و ثبات، شهره و حائز رتبه­ اول شفافیت در عرصه­ بین‌­المللی به ­عنوان کشوری با کمترین میزان فساد در جهان است. برنامه­‌هایی مثل برنامه­ Lightning Lab GovTech  با بهره‌­گیری از این داشته­‌ها در حال حمایت و راه‌­اندازی زیربخش فن­اوری دولتی در نیوزیلند هستند.

سرمایه‌گذاری برای افزایش بهره‌وری کشاورزی با نانوپوشش‌

دولت نیوزلند روی پروژه‌ای سرمایه‌گذاری کرده که در آن از نانوپوشش‌ها برای افزایش بهره‌وری کشاورزی استفاده می‌شود.

جرج واکر از دانشگاه اوتاگو نیوزلند معتقد است که استفاده از علم و فناوری راهی برای کمک به کشاورزی است. وی پروژه‌ای را آغاز کرده که وزارت کسب‌وکار نیوزلند یک میلیون دلار گرنت برای آن تدارک دیده است، پروژه‌ای که قرار است در آن از فناوری ‌نانو برای افزایش بهره‌وری کشاورزی و کاهش اثرات زیست‌محیطی این بخش استفاده شود.

اعضاء این تیم کرایگ بانت، سالی پرایس و ایوی لیو از دانشگاه لینکولن بوده که به دنبال ایجاد دستاوردهایی با استفاده از نانوپوشش در کشاورزی هستند، به طوری که نانوپوشش‌ها بتوانند رهایش کودها را در خاک مدیریت کنند و زمان جوانه‌زنی بذرها را کنترل کنند.کنترل نرخ رهایش کود اهمیت زیادی دارد، چرا که اگر کود زود آزاد شود، نیترات زیادی وارد خاک شده که این امر موجب آلودگی خاک و اثرات منفی زیست‌ محیطی می‌شود. وقتی هم که نیترات خاک کم شود کشاورز باید از کود استفاده کند تا خاک به شرایط ایده‌آل برسد که این امر نیز موجب افزایش هزینه‌های کشاورزی می‌شود.

این گروه تحقیقاتی روی دانش نوعی نانوپوشش پلی‌استر جدید متمرکز شدند که زیست‌تخریب‌پذیر است. زمانی که این فناوری مورد استفاده قرار می‌گیرد رهایش کود کنترل شده انجام می‌شود.

از این فناوری می‌توان برای کنترل زمان جوانه‌زنی استفاده کرد، به تاخیر انداختن زمان جوانه‌زنی برای کشاورزی اهمیت زیادی دارد. برای مثال، کشاورز می‌تواند بذرپاشی را کمی زودتر از زمان رایج آن یعنی، پاییز، انجام دهد زمانی که هوا شرایط بهتری دارد؛ یا این که کشاورز می‌تواند دو نوع بذر را با هم بکارد در حالی که یکی از این بذرها با تاخیر رشد می‌کند، در نتیجه بذر اول به محصول رسیده و برداشت می‌شود و بعد بذر دوم جوانه می‌زند. از دیگر مزیت‌های رشد جوانه‌زنی کنترل شده، امکان مدیریت علف‌های هرز است که این کار در نهایت موجب افزایش بهره‌وری در کشاروزی می‌شود. این پروژه سه ساله بوده که مورد توجه شرکت‌های فعال در حوزه کودهای کشاورزی قرار گرفته است.

شهاب زنجان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پست بعدی

موانع توسعه صنایع کشاورزی استان/کشاورزی و دامپروری زنجان به سوی خام‌فروشی حرکت می کند

ش دسامبر 14 , 2019
محسن احدی –  استان زنجان پتانسیل های زیادی در بخش کشاورزی دارد؛ به طوری که بر اساس طبقه‌بندی اقلیمی ۱۱ نوع آب و هوا در استان وجود دارد که این موضوع حکایت از تنوع آب و هوایی است. این امر ظرفیت تنوع تولید محصولات کشاورزی را دارد. دکتر شاهپور اعلایی […]
فارسی سازی پوسته توسط: همیار وردپرس