رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: طرح پایلوت غربالگری افتخاری برای دانشگاه علوم پزشکی است که با حمایت استاندار و مسئولان استان قدمهای بزرگی برداشته شده است.

به گزارش شهاب زنجان، دکتر پرویز قزلباش در جلسه شورای اداری استان به شکل ویدیو کنفرانس برگزار شد، با بیان این مطلب با اشاره به برگزاری اولین جلسه پدافند غیرعامل در استانداری در بهمنماه سال گذشته تصریح کرد: قبل از اینکه اولین نمونه آزمایشگاهی مثبت در کشور شناسایی شود مقدمات کار فراهم، و آموزش و اطلاعرسانی تخصصی و عام مردم در سطح وسیع توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام شد و در نتیجه این اقدامات، هماهنگی و همدلی بسیار بزرگی صورت گرفت .
رییس کلان منطقه ۶ آمایشی کشور با بیان اینکه اولین مورد پرخطر در زنجان براساس نتایج آزمایشگاهی مثبت، ۱۳ اسفند، با دو هفته فاصله از کشور شناسایی شد که این مدت فرصتی را در اختیار استان قرار داد که اقدامات سرنوشتسازی را انجام دهد که در این راستا، درخصوص اطلاعرسانی در ادارات و سایر نهادها در استان، آموزشهای خوبی صورت گرفت و تختهای بیمارستانی به حد کفایت بررسی، و جابجایی بخشهای بیمارستانی هم فراهم شد.
وی افزود: در عرض یک هفته، ۳۰۰ تخت آی سی یو در زنجان آماده و اقدامات دیگر استانها رصد شد و در حال حاضر بیش از ۱۰۰ درصد جمعیت در مرحله اول غربالگری شدند و در مرحله دوم هم افراد پرخطر را مورد غربالگری قرار دادهایم.
به گفته دکتر قزلباش وقتی در جامعه با انجام تست غربالگری پیش میرویم، اشخاصی که حامل بیماری هستند و تحت غربالگری قرار داده شدند را هم مدنظر قرار میدهیم و در کنار تستهای بالینی، تستهای غربالگری آزمایشگاهی را هم مد نظر قرار دادیم و دیدیم که تفسیر درگیری در شهرستانها با توجه به این غربالگری کاملاً متفاوت است.
وی با بیان اینکه بررسی میزان بروز بیماری در شهرستانها با میزان سرپایی تفاوت دارد، افزود: طرح غربالگری به مدیریت بهتر بیماری کووید ۱۹ کمک کرد و ۶۶۳۷ نمونه گیری انجام شد که از این مجموع ۱۳۲۵ نفر تست آزمایشگاهی سرپایی بودند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان یکی از نتایج بسیار مهم طرح غربالگری را شناسایی افراد مثبت، اطرافیان و نزدیکان آنها برشمرد و اظهار کرد: این شناسایی فرصت ایجاد نقاهتگاه در استان را هرچه بیشتر مطرح کرد که ما هم به سمت هدایت بیماران به نقاهتگاه پیش رفتیم که در این راستا، ۳ هتل در زنجان و با همکاری فرمانداران در شهرستانها هم، هتل در نظر گرفته شد که اعتماد مردم به سیستم را درپی داشت. و ۳ هزار تخت نقاهتگاهی در استان آماده شد که بیش از ۹۰ درصد مردم در نقاهتگاه خدمات بهداشتی و درمانی دریافت میکنند.
مقام عالی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ابراز کرد: براساس این طرح، باید ظرفیت آزمایشگاهها را از ۲۰۰ تست به ۵۰۰ افزایش میدادیم که درحال حاضر ۳ آزمایشگاه را در استان فعال کردهایم و روزانه بیش از ۵۰۰ تست را انجام میدهیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به توانمندی استان در انجام طرح غربالگری تصریح کرد: این طرح را به خوبی شروع، و پیش بردیم و برای بیماریابی صرفاً به بیماران و نتایج مثبت تکیه نکردیم، بلکه به بیماران سرپایی که تست آنها مثبت شده بود هم توجه کردیم.
رییس کلان منطقه ۶ آمایش کشوری با بیان اینکه طرح پایلوت غربالگری آزمایشگاهی با همکاری مدیریت عالی استان و مردم، افق جدیدی را در برابر بیماری کووید ۱۹ باز کرد اظهار داشت: این طرح الگویی شد که ۲۲ دانشگاه این طرح را اجرایی کردند و مورد توجه سازمان بهداشت جهانی هم قرار گرفت.
دکتر قزلباش با اشاره به سفر دکتر هملمن نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران به زنجان، تصریح کرد: طی این سفر جلسات و بازدیدهایی از برنامهها و ظرفیتهای استان صورت گرفت و همچنین درخصوص طرح غربالگری نیز مطالبی ارائه شد .
دکتر قزلباش با اشاره به بیانات “دکتر هملمن درخصوص تقدیر از اجرای طرح غربالگری، که عنوان داشت: حیف است دنیا و خاورمیانه از این طرح بیبهره باشد” ادامه داد: دکتر هملمن در این راستا پیشنهاد کرد این طرح با لوگوی سازمان جهانی بهداشت در دنیا منتشر شود و همچنین تاکید کرد نرمافزاری با استفاده از تجربیاتWHO برای رصد بیمارانی که در طرح پایلوت غربالگری و بستری هستند، طراحی شود
.