جعفر بیات – معاون آبخیزداری استان زنجان
امروزه رسانه ها وسیله ای برای خبر رسانی، اطلاع رسانی، یاری رسانی به دولت و مردم، ایجاد وفاق و همدلی بین مردم، انتقال پیام های صنفی و … هستند که می توانند سمت و سوی نگرش مردم را نسبت به مسایل مخلف تعیین و راهبری کنند.
در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری نیز رسانه ها قادرند وضعیت موجود این منابع و تلاش ها و فعالیت های جاری در این حوزه را به مردم عزیز منعکس و زمینه آگاهی، همراهی و جلب مشارکت آنان را در حفاظت از طبیعت و محیط زیست مان را فراهم بیاورند.
واقعیت این است که اگر این همراهی و همکاری و مشارکت به وجود نیاید، نهادهای دولتی به تنهایی قادر به انجام وظیفه مطلوب نخواهند بود.
امروزه می دانیم که ریشه برخی از بلایای طبیعی در تخریب طبیعت و سرزمین نهفته است. اگر جنگل ها را از بین می بریم و مراتع را بدون توجه به اصول و مدیریت چرا مورد چرای بی رویه دام ها قرار می دهیم و یا در اثر روش های غیر فنی و غیر اصولی معدن کارای پوشش گیاهی حوزه های آبخیز را از بین می بریم و خاک بدون حفاظ را در عرصه ها دپو می کنیم و اگر در دامنه تپه ها و کوه ها در جهت شیب دامنه شخم می زنیم، از همان زمان زمینه وقوع سیلاب های بنیان کن را ایجاد می کنیم، موضوعی که به کرات در مناطق مختلف کشور اتفاق افتاده و دردناک ترین آنها در اوایل سال۹۸ دیده شد.
اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، ضمن تقدیر از اصحاب رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری که در سال های اخیر رسالت انتقال پیام طبیعت را به مردم استان به عهده داشته اند انتظار دارد، این نهضت با بهره گیری از شیوه های نوین،موثر، نافذ و هنرمندانه رسانه ای و به دور از روش های صرفا تبلیغاتی و شعار گونه و تکراری و با هدف جلب واقعی مشارکت مردم ادامه یابد.
گفتنی است که این اداره کل در سال جاری نیز در۱۶ حوزه آبخیز استان اقدامات حفاظت از عرصه های ملی، آموزش، ترویج و تسهیل گری در جوامع محلی، اصلاح و احیاء مراتع، عنی سازی جنگل ها و مبارزه با آفات جنگلی، اجرای کاداستر اراضی ملی و احداث سازه های تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی و کنترل سیل، فرسایش و رسوب با هدف حفاظت و پایدار سازی منابع آب و خاک استان در دست انجام دارد.