رئیس کانون کارآفرینان استان نقش بانک ها را در رونق تولید و جهش آن تاثیرگذار دانست و گفت: بانکها اگر میخواهند گام موثری در راستای جهش تولید بردارند، باید نسبت به کاهش نرخ بانکی بهویژه در خصوص تولیدکنندگان اقدام کند.
صمد یوسفی اصل اعتقاد دارد،
نرخ بانکی برای عرصه تولید باید با تسهیلاتی که در سایر بخشها اعطا میشود،
متفاوت باشد تا بتواند تاثیر خود را بگذارد. وی طولانی شدن پروسه اعطای وام را از دیگر چالش های سد راه تولیدکنندگان بیان کرد و افزود: مقوله زمان یک عامل مهم و تاثیرگذار در فرآیند تولید است و طولانی شدن زمان اعطای تسهیلات باعث میشود تا بنگاههای اقتصادی رمقی برای ادامه حیات نداشته باشند.
رئیس کانون کارآفرینان استان در تکمیل صحبت هایش اضافه کرد: پروندههایی داریم که متقاضی به عنوان تولیدکننده یک سال است که به بانک مراجعه میکند تا تسهیلات مورد نظر را برای ادامه روند تولید دریافت کند که این موضوع در نهایت به عدم توجیه اقتصادی ختم می شود و این در حالی است که اعتبارات باید زود به دست واحد تولیدی و یا بنگاه اقتصادی برسد تا نوشداروی بعد از مرگ سهراب نباشد.
یوسفی اصل تقویت نگاه صادراتی را در مقوله تولید مورد تاکید قرار داد و متذکر شد: زمانی که تولیدکننده تصمیم میگیرد در راستای منافع و رونق اقتصاد ملی، تولیدات خود را صادراتمحور کند، بانک مرکزی در کمتر از یک شبانهروز قوانینی را با عنوان تعهد ارزی وضع میکند، این در حالی است که برای تلطیف این قانون و تغییر آن، یک سال طول کشید.
وی ادامه داد: در طول این مدت بسیاری از تولیدکنندگان، میزان صادرات خود را کاهش دادند و خیلی از تولیدکنندگان نیز بعد از یک و نیم سال، هنوز با دارایی و بانک درگیر هستند.
این فعال حوزه کسب و کار پرهیز مقامات دولتی از هرگونه کلی گویی را یادآور شد: آن ها برنامههای عملی و اجرایی در این راستا ارائه دهند تا شاهد تحقق شعار امسال مبنی بر جهش تولید به عنوان تداوم راه رونق تولید باشیم.
وی بر تبیین روشن خروجی جلسات برگزار شده در سال گذشته با محوریت تولید و موانع آن تاکید کرد و گفت: اعتقاد دارم، هرگونه جلسه ای مرتبط با صنعت و تولید و حتی معدن برگزار می شود، با بهره بردن از نظرات صاحبان کسب و کار ، مدیران بانک های عامل و دستگاه های ذیربط به یک خروجی مثبت ختم به خیر شود و شاهد معادله برد به سود تولیدکنندگان باشیم.
یوسفی اصل اذعان دارد، حوزههایی
مثل بانک، اقتصاد و دارایی، تامین اجتماعی و اداره کار در عرصه تولید تاثیرگزار
هستند، اما به دیدیم که کلیگویی در این حوزهها اتفاق افتاده است و به همین خاطر
نباید انتظار داشت که خروجی مباحث کلی بتواند به جهش تولید کمک کند.