پنجمین جلسه کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی استان زنجان، با حضور اعضا در محل سالن جلسات شهید شهریاری اتاق زنجان برگزار شد.
به گزارش شهاب زنجان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی زنجان، بررسی اقتصاد دوران پساکرونا و رابطه آن با بودجه و راهکارهای آموزش مدیران صنعتی بر اساس دانش روز و ارتقای سطح مدیریت دو محور اصلی این جلسه بود که مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت.
محسن حمیدی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی زنجان در ابتدای این جلسه با اشاره به موضوع اقتصاد پساکرونا، اظهار کرد: کرونا خود یک فرهنگی را در بخشهای مختلف چون اقتصاد تحمیل می کند که به عنوان مثال می توان در تولید و مصرف مواد غذایی به موضوع عبور از تولید فله ای و سنتی به تولیدات بسته بندی شده و استریل اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بسته بندی و صنایع تبدیلی در الگوی مصرف مردم در دوران پسا کرونا اهمیت بسیار بالایی پیدا خواهد کرد، تصریح کرد: این ویروس در بخش هایی چون حمل و نقل و صادرات محدودیت هایی ایجاد کرده که نیازمند توجه و راهحل است.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی زنجان در ادامه صحبتهای خود آموزش مدیران را از جمله موضوعات مهم امروز و اقتصاد کشور عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: این آموزش باید در اولویت کاری باشد، چرا که ایجاد واحدهای جدید توسعه تولیدات و … نیازمند آموزش و به روز بودن است که اتاق از این موضوع استقبال کرده و به صورت جدی آن را دنبال می کند.
حمیدی در پایان صحبت های خود از لزوم برنامه ریزی ها برای تولید و مصرف محصولات دارای توجیه اقتصادی صحبت به میان آورد.
فرزاد عباسی دبیر کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با اشاره به آمارهای بانک جهانی از تولید و رشد اقتصادی کشورهای مختلف طی سال های گذشته و در دوران پسا کرونا، گفت: برای ایران در سال ۲۰۱۹ بر اساس برآورد بانک جهانی رشد اقتصادی منفی ۸.۲ ، در سال ۲۰۲۰ منفی 5.3 و در سال ۲۰۲۱ منفی ۲.۱ برآورد شده که درسال۲۰۲۰ کاهش رشد منفی بدلیل خالی شدن اثر مضاعف تحریمها بوده و در ۲۰۲۱ رشد اقتصادی مثبت ۲/۱ میباشد.
بهاره دادلویی مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان نیز با تاکید بر این که کرونا برای همه هشدارهای جدی در بخشهای مختلف بوده است، ابراز کرد: باید ضوابط و بخشنامه ها را به گونهای مدیریت کرد که مشکلات بیشتری برای واحدهای تولیدی افزوده نشود.
وی با تاکید بر اینکه واحدهای صنعتی و تولیدی استان در بخشهای مختلف، در سطح کشور مطرح هستند که میتواند در این زمینه تولید زیتون با کیفیت بالا و موردنیاز کشور اشاره کرد، گفت: در بخش صنایع تبدیلی، در زیتون ظرفیت بسیار بالایی در استان وجود دارد که می توان در راستای عملیاتی کردن آن قدم برداشت.
مهدی رنگ رونا عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با اشاره به مشکلاتی که در بخشهای مختلف تولیدی از جمله زیتون استان وجود دارد، گفت: اشکال اساسی زیتون استان، سنتی بودن آن است که از مشکلات بسته بندی، استاندارد های جهانی و صنایع تبدیلی و … آن متغیر است.
وی با تاکید بر اینکه تحریم ها به اقتصاد، تولید کننده و تجار فشار سخت و مضاعفی وارد کرده است، گفت: تحریم ها در سال ۹۰ و ۹۱ به شدت امروز نبود و خود تحریم کننده نیز به موارد مختلف آشنا نبود، اما امروز راههای مختلف دور زدن، شرکتها و مقاصد و … دقیق بسته شده است.
رنگ رونا با اشاره به اینکه مشکلات تخصیص ارز از سوی بانک مرکزی مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است، ابراز کرد: البته هدایت نقدینگی سرگردان به بورس و چرخه تولید حرکت مطلوبی بود که از سوی دولت صورت گرفت.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه افزایش مالیات نشات گرفته از کسری بودجه است که مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و صنعتگران در پی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: تلاش ها در اتاق بازرگانی زنجان به عنوان پارلمان بخش خصوصی در جهت کاهش فشار مالیاتی برای تولید کننده است.
رنگ رونا با تاکید بر اینکه در بخش تجارت خارجی مشکلات عدیدهای وجود دارد، ابراز کرد: عدم تایید ثبت سفارش و تخصیص ارز و مشکلات در ترخیص در این چند ماه اخیر فشار زیادی را در پی داشته است.
وی با بیان اینکه تحریمهای داخلی بیشتر از تحریمهای خارجی فشار بر تولیدکننده و فعالان اقتصادی وارد می کند، ابراز کرد: باید دید صادراتی خود را فراتر از کشورهای عراق، افغانستان، چین، ترکیه و امارات دید چرا که انسداد مرزهای این کشورها و مشکلاتی متقابل در بازگشایی آنها خسارتهای هنگفتی را به فعالان این حوزه وارد کرد.
در ادامه این جلسه مباحث مختلفی از سوی حاضران در جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که ولی الله بیات فعال اقتصادی استان بر کامل بودن زنجیره تولید به عنوان یک نیاز بسیار دقیق و اصلی محصولات تأکید کرد و گفت: ارز دیجیتال فرصتی برای دور زدن تحریم ها بوده و می توان در بخش ارز حاصل از صادرات بر روی آن کار کرد.
شهبازی از فعالان اقتصادی استان زنجان نیز بر موضوع آموزش به عنوان یک نیاز بسیار جدی مدیران واحدهای تولیدی تاکید کرد و گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و آموزش های جدیدی که در این حوزه نیازمند توجه است، میتواند در این بخش کارهای مفید انجام داد.
خامسی فعال حوزه خدمات فنی و مهندسی نیز در این جلسه با بیان اینکه اکثر واحدها در ایام 3 ماهه از آغاز نخستین روزهای شیوع کرونا تعطیل بودند، ابراز کرد: این واحدها در این مدت فعالیتی نداشته اما مشمول ۱ درصد جریمه حوزه محیط زیست شده که باید به آنها فرصت داده شود تا بتوانند در راستای ایفای تعهدات خود حرکت کنند.
باقری نماینده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه به کرونا باید به دید یک فرصت نگاه کرد، ابراز کرد: در بخشهای مختلف با توجه به محدودیتهای موجود می توان به تولیدات داخلی توجه و نیازها را از این طریق رفع کرد.
همچنین موسوی از فعالان اقتصادی استان نیز در رابطه با اموزش مدیران ارشد و مالکین واحدهای صنعتی با روشهای مناسب زمانی و متناسب با جایگاه ایشان که اثرگداری لازم را داشته باشد صحبت و پیشنهاداتی ارائه کرد که مقرر شد در واحد آموزش اتاق پیگیری گردد.