مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان درباره وضعیت چمن سلطانیه، گفت: چاههای آبی منطقه و بروز کمبود آب و افت سطح سفرههای زیرزمینی، تاثیر منفی بر چمن تاریخی سلطانیه دارد و این در حالی است که این چمن ثبت ملی شده و باید اقدامات لازم در این رابطه انجام شود.
به گزارش شهاب زنجان، خلیل آقاجانلو، در نشست خبری که همزمان با هفته منابع طبیعی برگزار شد، با اعلام این خبر افزود: در ادیان ما به سنت نیک نهال کاری تاکید شده و این امر هر ساله در آخرین ماه زمستان در کشور اجرا می شود تا با نشاط و سرسبزی طبیعتی زیبا به استقبال بهار برویم.
به گفته وی، هفته منابع طبیعی فرصت مغتنمی است تا بیشتر به اهمیت حفظ و صیانت از منابع طبیعی و درختان پرداخته شود.
آقاجانلو با بیان اینکه در یک سال اخیر حوزه های آبخیزداری، فنی، حفاظت و حمایت وهمچنین یگان به منظور حفاظت از عرصه های ملی و توسعه فضای سبز استانی تمام تلاش خود را کرده اند، اضافه کرد: خوشبختانه با اثربخشی مثبت از سوی دوستداران طبیعت و حوزه نشینان همراه بوده است.
مدیرکل کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، با تاکید بر احیا و بازسازی معادن در استان، گفت: یکی از برنامه های اداره کل احیاء و بازسازی معادن می باشد. در صدد هستیم تا این طرح در معادنی که ظرفیت احیاء و بازسازی را دارند اجرا شود.
به گفته آقاجانلو، طرح احیاء و بازسازی معادن در معدن انگوران که یکی از بزرگترین معادن در کشور به شمار می رود آغاز شده و این روند همچنان ادامه دارد.
وی، با تاکید بر اینکه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برای استخراج معادن مهم و باارزش، همکاری و همراهی دارد، ادامه داد: این مورد با درخواست معدنکار و طی مراحل قانونی و صدور مجوز از سازمان مذکور امکانپذیر است.
وی به موضوع قاچاق چوب که این روزها یکی از موضوعات داغ رسانه ها شده است نیز پرداخت و افزود: متاسفانه به علت افزایش قیمت چوب، سودجویان به این سمت سوق یافته اند.
آقاجانلو ادامه داد: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان با همت یگان حفاظت این اداره کل اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از قاچاق چوب در سطح استان اجرا می کند.
وی افزود: نیروهای یگان حفاظت در تمامی شهرستان ها نیز در راستای جلوگیری از قاچاق انواع چوب آلات فعالیت می کنند و همچنین بدین منظور شیفت های شبانه روزی نیز برقرار است.
مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری استان، درباره وسعت جنگلهای دستکاشت استان، گفت: وسعت خوبی از مساحت استان جنگلکاری انجام شده است که شهرستانهای خرمدره، ماهنشان و ابهر بیشترین سهم جنگلکاری را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: این طرح به منظور زراعت چوب و جلوگیری از قطع بیرویه درختان جنگلی اجرا میشود. اصلاح و احیای مراتع، تولید علوفه و تولید نهال را از دیگر برنامههای ادارهکل منابعطبیعی استان است و در صدد هستیم تا در راستای پیشبرد اهداف مشخص شده، این طرحها نیز به خوبی در استان اجرا شود.