شهاب زنجان – والک کوهی یا سیر کوهی نوعی سبزی وحشی و خودرو است که در فصل بهار می روید. این گیاه کوهی سرشار از کلسیم و انواع ویتامین های نافع بدن است.

والک یکی از گونه های سیر و به اصطلاح نوعی سیرکوهی است. نام علمی آن Allium ursinum L و نام انگلیسی آن Board-leaved Garlic، wild Garlic و از خانواده Liliaceae است. والک بسیار ملایم تر و شیرین تر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. بوی آن شبیه پیاز است.
والک در موارد تصلب شرایین، اسهال، اتساع روده ای، آنفلوانزا، برونشیت، بیماری اسهال خونی از نوع آمیبی و سیاه سرفه به کار می رود. خوردن آن تنفس را آسان و تنگی نفس را درمان مى کند.
تداوم خوردن والک سبب ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن می شود. این خاصیت به علت داشتن فلز منگنز است که در آن زیاد بوده و عامل سیاهى موى بدن انسان است.
البته والک با انبساط ملایم عروق خونی سبب کاهش فشار خون می شود. سرشار از ویتامین C بوده و داراى لعاب و صمغ زیاد است.
مصرف گیاه والک باعث کاهش قند و پیشگیری از افزایش فشار خون در مبتلایان به دیابت می شود.
از دیگر ویژگی های این گیاه این است که اثر خوبى بر روى اعصاب دارد و از آن براى درمان نسیان، تقویت اعصاب و اشخاص فلج استفاده می کنند.
خواص والک چیست ؟
1- یکی از مهمترین خواص والک ریزش موى سفید و در آمدن موى سیاه به جاى آن است. دلیل این خاصیت اینست که والک دارای فلز منگنز است و این فلز عامل اصلی سیاهى موى بدن است.
2- گیاه والک دارای املاح زیادیست، در نتیجه خون را قلیایى میکند و اسیدی بودن خون را از بین خواهد برد.
3- به گزارش آسان طب والک بسیار خنک و ضد رطوبت بدن است و وظیفه اش بستن راه ورود میکروب ها به عروق است.
4- گیاه والک ملین و اشتهاآور است و ادرار را هم زیاد خواهد کرد.
5- یکی دیگر از خواص والک اینست که مسکن صفرا و پاک کننده صفرا از می باشد.
6- جالب است بدانید گیاه والک بهترین درمان روماتیسم و تصلب شرائین است و همچنین درد معده را تسکین میدهد.
26/ش